marți, 16 august 2011

Buchete de mireasa cu floarea soarelui

Nuntile de vara sunt alegerea celor mai multe cupluri datorita soarelui bland, zilelor lungi si noptilor racoritoare. De asemenea, vara este si sezonul in care puteti gasi cea mai mare varietate de flori.

Semnificatia ancestrala a buchetului miresei este aceea ca florile alunga spiritele rele, aducand noroc si prosperitate. In Roma antica, atat mirele cat si mireasa aveau cate un buchet de nunta, ce trebuia sa simbolizeze fertilitate si intrarea intr-o „viata noua”.

Tot un simbol al statornicie si intrarii intr-o noua etapa din viata, sunt cunoscute a fi si buchete de mireasa din floarea soarelui. Ele pot semnifica credinta mirilor unul in celalalt si fidelitatea. Sunt un simbol al longevitatii si fericirii si se potrivesc perfect pentru o nunta tematica, de tipul nunta solara. Sezonul in care infloresc aceste minunate flori sunt: iulie, august si septembrie.

miercuri, 3 august 2011

Buchete de mireasa vintage

In trendurile nuntilor anului 2011 a intrat in mare forta stilul vintage. Probabil ca intrebati la cam la ce anume se refera acest termen de vintage. Ei bine, nuntile vintage sunt nuntile in care apar elemente din moda anilor ’30 si ’40, cum ar fi ornamente de masa din portelan, servetele brodate si rochii voalate. Aerul de retro al acestor evenimente este dat chiar de buchetul miresei, care practic da tonul in ceea ce priveste gama de culori si de modele pentru intreaga nunta.


Chiar daca se spune ca vintageul se potriveste perfect unei firi romantice, oricine poate opta pentru un astfel de buchet atata timp cat se potriveste rochiei si tematicii nuntii. Buchetul va trebui sa aibe foarte multe texturi diferite, iar in ceea ce priveste culorile, acestea vor fi in tonuri pamantii, sau
tonuri calde, pale cu pete aprinse de culoare.
Intre glamour si misterios, simplitate si eleganta sau, dimpotriva, opulenta si glamour, buchetul de mireasa vintange va fi un buchet ce va atrage cu siguranta toate privirile. Ai putea sa folosesti pentru decorarea acestuia chiar perle, cristale sau impletituri din plante decorative, cum este typha.
Oricare ar fi alegerea ta, un buchet vintage va improstapa nunta si ii va da un farmec de neuitat!